sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Makkonen seikkailee - Bali, KL, Lanta ja Langkawi

Viimeisten viiden päivän ajalle on mahtunut paljon matkustamista, monia eri kulkuvälineitä, kolme eri maata, jälleennäkemisiä, ihania ihmisiä, uusia unohtumattomia kokemuksia ja tuliaisia - makunautintoja Suomesta. 

Lähdin keskiviikkona matkaan Balin Ubudista. Paikallisoppaamme Kentti oli luvannut kyyditä miut lentokentälle mopolla, joten taksia en tarvinnu. Ubudista Denpasarin lentokentälle matkaa taitettiin vähän reilu tunti ja olin hyvissä ajoin kentällä, mikä osottautu miun onneks, sillä en oo hetkeen nii sokkeloista kenttää nähny. Denpasarin sekavuus johtui ilmeisesti vielä meneillään olevista rakennustöistä, koska tää uus lentokenttä on rakennettu ja otettu käyttöön vasta viimeisen vuoden aikana. Lentomatka sujui hyvin, pääosin nukkuessa, ja Kuala Lumpuriin Malesiaan saavuin iltapäivällä. Tutulta LCCT-lentokentältä nappasin bussin Kuala Lumpurin keskustaan ja suunnistin varaamaani hostelliin, jossa oltiin muiden pirkkostenkin kanssa jo aiemmin. 

Kuala Lumpurissa miulla oli aikaa ilta ja käytin sen tekemällä muutamia välttämättömiä hankintoja, näkemällä paikallisia kavereita ja rentoutumalla hostellilla. Aamulla olikin aikainen lähtö lentokentälle ja hyvin nukutun yön jälkeen matkustaminenki meni paljon paremmin. Kuala Lumpurista miulla oli lento Hat Yaihin Thaimaahan ja tarkoituksena sieltä suunnata mahdollisimman pikaisesti Koh Lantalle. Onnistuin saamaan minivan-yhteyden Lantalle vielä samana iltana ja saavuin saarelle illalla kahdeksan jälkeen. Ongelmaksi meinas muodostua majapaikan löytyminen, sillä miulla oli hostellibuukkaus vasta seuraavalle päivälle. Löysin kuitenkin pienen tuktuk-ajelun jälkeen itelleni paikan yöksi. Illalla näin vielä Annia ja Kilua, jotka oli tullu Thaimaanlomalle ja satuttiin puolivahingossa samaan aikaan saarelle. Oli mahtava nähdä kavereita kotonta ja ilta vierähtikin kuulumisia vaihtaessa drinksujen äärellä :)

Ensimmäinen aamu Lantalla hyvin nukutun yön jälkeen alkoi rauhallisesti kirjaa lueskellessa ja majapaikkaa vaihtaessa. Sitten suuntasin biitsille ja tapasin Pian ja Joukon. Pia ja Jouko on miun parhaan ystävän sukulaisia ja oltiin heidän kanssa sovittu, että meen Lantalle heitä moikkaamaan. Jälleennäkeminen oli ihana ja sain tuliaisia Suomesta. Ai että kun maistui metukkaruikkari herkulliselta! Iso kiitos ja nam!!! Päivä hujahti Pian ja Joukon kanssa kuulumisten vaihdossa ja auringonotossa. Illalla tapasin Annin ja Kilun. Päätettiin tehdä seuraavana päivänä neljän saaren saarihyppely, joten käytiin ensin päivällisellä ja sitten varattiin retki seuraavalle päivälle.

Long Beach

Merivesi oli yllättävän kylmää. Naureskeltiin Pian ja Joukon kanssa, että jäät on vasta tainnu lähteä ;)

Tuliaisia Suomesta. Metukka tuhottiin vuorokaudessa - Anni ja Kilu autto ihan vaan pikkasen.

Naaaaammmm!!!!

Long tail- veneitä. Myö oltiin liikenteessä kyllä speed boatilla. 

Ensimmäisen saaren snorklauspaikka. 

Lounastaukosaaren kauniit näkymät.

Lounasta nautittiin Koh Kradanilla, joka on luonnonpuistoaluetta. Saarella oli jonkinverran muitakin turistiryhmiä samaan aikaan, mutta onneksi sieltä löytyi tilaa ja rauhaa jokaiselle.



Koh Mook. Tää kuva on otettu saaren sisällä olevasta laguunista. Sinne päästäksemme meijän oli uitava 80m pimeässä luolassa, jonka suu on kuvassa. Merirosvot on aikanaa käyttäny laguunia saaliiden piilottamiseen.

Retkitiimi - Mie, Anni ja Kilu. Kiitos seurasta!!


Uskomattoman väristä vettä.. 

Saarihyppelyn jälkeen kävin ihastelemassa auringonlaskua Pian ja Joukon terassilta ja myöhemmin käytiin yhdessä päivällisellä. Ruoan ja drinkkien jälkeen oli suunnatava jo takaisin kämpille, sillä aamulla oli taas aikainen nousu, sillä matka jatkui kohti Langkawia.

 



Nyt oon just saapunut Langkawille ja viiden päivän retki on takana päin. Miun suunnitelmana on nyt olla hetki aloillaan täällä ja tehdä reissusuunnitelmia myöhemmin. Halu olisi käydä vielä ainakin Filippiineillä (kohdesuosituksia otetaan vastaan) ja ehkä Kambodzassa. Tulevaisuus sen kuitenkin näyttää - fiiliksellähän tässä mennään :)


1 kommentti:

  1. Voi Maiju, kuulostaa mielettömän upealta! Jos Kambodzaan eksyt, niin Angkor Wat on nähtävä, muusta ei niin väliksi :)

    VastaaPoista