keskiviikko 20. marraskuuta 2013

"saarelt saareen mä sukellan pinnan alla"


Tänään päätettiin olla turisteja ja käytiin tekemässä island hopping eli saarelt saarelle hyppely veneellä. Aamulla ilma oli hieman pilvinen, mutta se oli mukavaa vaihtelua. Satamassa meitä ensin pompoteltiin paikasta toiseen (perus paikalliseen tyyliin), jonka jälkeen kuitenkin päädyttiin oikeaan paattiin. Ensimmäinen pysähdys oli bregnand maiden lakella. Ennen saarella rantautumista ihmeteltiin saaren muotoa, joka on tosiaan kuin raskaana oleva nainen makaamassa. 

Saari vilisi apinoita,jotta varustauduttiin heti satamassa laittamalla kiviä taskuun (hyvä kikka hätyyttää apinoita on heittää kiviä niitä kohden, ei toki kuitenkaan osua). Järvi oli keskellä saarta ja todella kaunis paikka. Kuitenkin mielen täydellistä rentoutumista häiritsi "muutama" muukin turisti. Järvestä elää sellainen legenda, että jos siellä käy uimassa niin tulee raskaaksi. Monnikalojen takia emme kuitenkaan uskaltautuneet... 

Vettä rupesi vihvomaan eli paluu paatille ja kohti seuraavaa kohdetta, joka oli kotkien syöttö paikka. Veneestä porukat heitteli veteen ruokaa, jota nälkäiset kotkat kävivät napsimassa. Olipa joukkoon eksynyt myös yksi kotkia isompi lokki. Tässä kohtaa meren käynti oli jo melkoista ja vettä tuli, mikä hieman pilasi tätä luontohetkeä. Matka seuraavaan kohteeseen oli pomppiva ja märkä. Menimme saarelle, josta ensimmäisenä bongasimme no toilets here-kyltin eli ristimme saareen vessattomaksi saareksi. 

Hyvällä ilmalla varmasti upea paikka, mutta sateen takia kökötimme vaan paikallaan Lonely planetia lukien. Matka saarelta lähtösatamaan heikotti ainakin Anua kovasti, mutta siitäkin selvittiin tiimin voimin. Takaisin satamassa meitä odotti reissun kohokohta: meistä lähtöhetkellä napatut kuvat, jotka oli painettu lautasille. Oltiin meinaan taas jälleen kerran sen näkösiä et meillä on tooosi hauskaa täällä.

Päivä oli mukavan turistinen, vain sade haittasi hieman menoa. Kuitenkin veneellä liikuskelu ja paikkoihin tutustuminen tuolla tavalla on enemmän kuin suositeltavaa!

Muuten sadepäivä on sujunut erinäisissä paikoissa istuskelemalla, syömällä ja juomalla. Välillä kiva ottaa rennomminkin eikä heilua paikasta toiseen hektisenä.

Perjantaina reissupirkot hajautuvat: maiju jää langkawille ja muut pirret matkustavat Penangille.
 

2 kommenttia:

  1. Tässä vaiheessa oli kyllä onni, että ette uineet siinä raskausjärvessä:) - tällä reissulla ette sellaisissa liemissä lillu! Ja kovin söpöstihän te näytätte selviävän myös "no toilets" paikoissa - hauskuuttava kuvakin.

    Jaa että sataa, niin täälläkin, lämpötila 0 ja huomiseksi luvassa ensimmäiset lumirännät. Jotta lämpöttäkää itsenne siellä nyt luuytimiä myöten, jaksatte sitten tääläkin.

    t. Annina-äitee

    VastaaPoista
  2. Juu ei piä mennä liian syviin vesiin lillumaan :D täälläkin ollut nyt tosiaan melko sateista,jotta toivotaan et ilmat muuttuisi paremmiksi. Onneksi silti lämpöä piisaa. Hui vai lumiräntää sinne...ei kai tässä muuta voi kun toivottaa tsemiä ja kumpparit jalkaan vaan!

    VastaaPoista