maanantai 18. marraskuuta 2013

Räikeitä kulttuurieroja

Malesialainen (ja ylipäätään koko aasialainen) kulttuuri eroaa Suomesta (ja euroopasta) monessa kohtaa ja hyvin monella tapaa. Perinteiset "Yes, yes! Eikä mitään siltikään tapahdu" ja "Two minutes, maybe ten! Eikä mitään tapahdu, ainakaan tänään" sekä kaikenlaiset ruoka-, juoma-, vessajutut, ymsyms. on tietty kaikille itsestään selvyyksiä ja jokapäiväsiä, joihin ei enää oikeestaan edes kiinnitä huomiota. Eilinen muuten ihan tasasen kiva päivä sai pikkasen lisäväriä kahdesta vähän räikeemmästä kulttuurien kohtaamisesta.

Päätettiin aamupäivällä lähtee muutaman kymmenen kilsan päähän Kuahiin shoppaileen. Koska kukaan paikallisista kavereista ei joutanu lähtee meitä kuskaamaan, eikä kukaan meistä halunnu ajaa autoa, joka oltais saatu lainaksi, päätettiin ottaa taksi. Liikennettä ei ollu mitenkään kauheena ja meijän kuski lasketteliki menemään ihan miehekästä vauhtia. Yhtäkkii isossa risteykessä  (meille palo vihreet) meijän kaistalle, suoraan eteen kurvaa nuori mies motobaikilla. Hirvee jarrutus, hetki arpomista osuuko vai ei, nuoren miehen kauhistunu ilme ja BÄNG!! Nopee vilkasu taaksepäin ja luojan kiitos mies nousee ite ylös selkäänsä pidellen, hyppää mopon romun kyytiin ja ajaa vihasen näkösenä pois. Kuski jatkaa rauhallisena matkaa, mut pysähtyy kyllä vähän matkan päässä tien varteen, jonne mopoki on parkkeerannu. Odotettiin hirveetä selskaa, mut ei. Kaveri kävelee vaan ohi (ilmesesti hakemaan tippunutta omaisuuttaan) ja me jatketaan matkaa. Ei poliiseja, ei ambulanssia, ei utelua toisen kunnosta. Huhhu. Onneks kukaan meistä ei ajanu!!

Illalla päätettiin lähtee tsekkaamaan tilannetta Tengahille, jossa oli mainosten perusteella ollu päivällä jotain isoa paintballhässäkkää ja nyt illalla jotkut superbeachpartyt (isoja nimiä dj:nä, jne). Muutamien avustavien tahojen ansiosta päästiin alueelle ilmatteeks (liput 70ringettiä eli vajaat 20€ eli aika törkeen kalliit), mikä oli hyvä, koska ei oltu kauaa ehditty olla kun paikalle paukkas normipoliisit sekä uskontopoliisit. Normipoliisin puolesta kaikki ois varmaan ollukki ok, mutta koska myös muslimipoliisit tuli paikalle bileet loppu siihen. Muslimipoliisien hommana on siis pitää rotia, ettei tän uskonnon jäsenet käytä päihteitä, seurustele vääräuskosten naisten kanssa, elä avoliitossa tai tee mitään muutakaan epäasiallista. Meitä tää tilanne ei tietenkää koskettanu muuten ku meijän kanssa hengailevat paikalliset häipy poliisien tullessa vähin ääniin, hyvin nopeesti paikalta. Istuskeltiin muutenki sivummalla rantsussa, niin ei nähty koko selskaa. Vaikka poliiseilla ei ois minkäänlaisia näköhavaintoja, tms. esim alkoholin käytöstä on heillä kuitenki oikeus pidättää ihmisiä ja viedä testeihin. Se mitä testeissä paljastuu määrää sitten selviääkö sakoilla vai pääseekö vankilaan.
Että sellanen poliisi.

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaista sitä tapahtuu. Onneksi selvisitte säikähdyksellä kolarista. Kiva kun kirjoittelette, joka päivä katsotaan onko uutta. Hyvää jatkoa koko porukalle. Kaarina

    VastaaPoista