keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Vietnam tour: sympaattinen Hoi An ja railakas Nha Trang

Aika on menny niin nopsaan,että ei oo kerenny blogiakaan päivittämään!Reissu on jo loppupuolella ja perjantaina suuntaan takas Malesiaan koko reissun viimesiks 12 päiväks(apua!!)En voi vaan uskoo että reissu on kohta ohi!!

Mut nyt siis vielä Vietnamissa.
Ho Chi Minh citystä lennettiin vappupäivänä Hoi An:n, joka vallotti meidät heti sympaattisuudella ja plussaa oli tietty hyvä hotla uima-altaineen!Hoi An:ssa oltiin 3 päivää ja pyöräiltiin,rantailtiin,shoppailtiin ja ihastuttiin vanhankaupungin kuppiloihin&ravintoloihin!Suosittelen kyllä kaupunkia kaikille,ihana paikka.Pidempäänkin ois viihtyny! Ai niin, teetinhän mie suutarilla kahet kengät hurjaan 30 euron hintaan! :) Hoi An on täynnä halpoja suutari ja räätäliliikkeitä ja kengätkin sai yhessä päivässä!
Hoi An:sta otettiin sit yöbussi Nha Trangiin. Se olikin sit mielenkiintonen kokemus.Busseissa on kapeita makuusoppeja kahdessa kerroksessa kolmessa rivissä,vähän kuin kerrossänkyjä.Lisä jännitystä omalla kohalla matkalle toi vielä se,että miun turvavyö ei toiminu ja istuin yläkerroksessa.Piti vaan toivoa etten tipu nukkuessa , en tippunu! Yllättävän hyvin sain sit nukuttua ja 12h päästä oltiinkin sit Nha Trangissa joka on ranta kohde n
500 km Hoi An:sta etelään.Eka asia mikä Nha Trangissa pisti silmään oli venäläiset, venäjänkieliset kyltit&menut ja venäläiset ravintolat&kuppilat.Oltiinkos tässä tultu Venäjälle vai Vietnamiin. Löydettiin aamutuimaan meidän hostelille joka osottautui jälleen oikeeksi ratkasuksi, Truong Giang, suosittelen! Jälleen ystävällinen henkilökunta,siistit huoneet ja hyvä sijainti.Meillä oli omahuone ilmastoinnilla ja lämpimällä suihkulla, n.6 euroo yö.
Eka päivä menikin matkustuksesta toipuessa eli taisinpa ottaa kahet eri päikkärit kahella eri rannalla :) Käytiin myös vähän pyöräilemässä joka ei ruuhka aikaan oo kauheen miellyttävää tämän maan liikenteen seassa, kaoottista!
Tokana päivä lähettiin aamusella snorklausretkelle.Keli oli aurinkoinen ja kolme snorklauskohdetta Hon Mun saaren ympärillä hienoja. Kaloja ja koralleja nähtiin, mutta Nemot jäi löytymättä.Saatiin vielä hyvä lounas laivalla ja kuljetukset ovelta ovelle ja kaikki taas aika halvalla, n.7 eurolla. Täällä ei kyllä mikään oo ollu kovin kallista ja vieläkin edullisimmin pääsis jos haluis! Kolmas päivä oli sateisen oloinen ja päätettiinkin viettää tyttöjen spa päivää. Otettiin bussikuljetus Thap Ba Spahan mutakylpyyn. Sielläpä myö sit eka kylvettiin mudassa ja sit lilluttiin kuumissa ja viileissä mineraalivesi altaissa, ihanaa ja rentouttavaa. Tämäkin lysti makso kuljetuksineen kaikkineen n.7-8 euroa. Kylpylä oli todella kaunis paikka istutuksineen ja olo oli rentoutunu kylpemisen jälkeen. Viimesenä päivänä ennen yöbussiin lähtöä ajeltiin taksilla kauemmas Nha Trangin sykkeestä rantailemaan Bai Dai:lle. Kaunis ja hiljaisempi ranta.Uitiin aalloissa ja pötköteltiin auringossa.Illalla sit jälleen yöbussiin ja just saavuttiin takas Ho Chi Minh cityyn. Nha Trang oli ihan ok paikka jossa kyllä tekemistä ja venäläisiä turisteja riittää. En kuitenkaan usko sinne enää meneväni uudestaan, mutta ranta-ja turisti elämästä nauttiville suosittelen kokeilemaan! :)
Nyt otetaan pikku pötköt ja sit lähetään tutustumaam sota museoon.
Huomenna mie sit lähen lentoon ja kohti Malesiaa ja Karoliina nauttii vielä yhen yön kaupungin sykkeestä ennen paluuta Suomeen.
Koko tän 12 päivän yhteenvetona voi sanoa että Vietnam on vieny miut mennessään.Tänne palaan ihan varmasti!
Erityis kiitokset myös reissukamu Karoliinalle, oli kivvaa kun kävit! :)




Hoi An:n hotellin sänky oli niin levee,että siihen ois mahtunu ainakin 4 nukkumaan.Muuten huoneen varusteluun kuului kuvassa olevien joutsenien lisäksi oma tietokone,tv+dvd soitin, jääkaappi ja pikku parveke!
Katukuvaa Hoi An:sta
Suutarilla :)
Lamppukauppa :)
Toisen päivän pyöräilyreissu rantsuun
Ihanat lyhtyjenmyyjä tyttöset. Ostettiin tytöiltä lyhty joka laitettiin sit takana olevaan jokeen uimaan.Lyhtyjen tarkotus ei meille ihan auennu, haluttiin ottaa vaan tytöistä kuva :D
Katukuvia
Eka yöbussi
Nha Trangin rannalla yöbusseilusta toipumista
Maisemia
Todella hyvää intialaista ruokaa Nha Trangissa Omar'S tandoori cafessa, nam!
Snorklailu reissulla
Kylpemässä
Bai Dai rannalla
Ja sit eikun yöbussiin jälleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti