lauantai 24. toukokuuta 2014

Perhentian islands - viimeinkin!

Lähdin sunnuntaina Langkawilta iltalautalla mantereelle ja suuntana oli Perhentianin saaret. Lautta rantautui Kuala Perlikseen ja sieltä hyppäsin bussiin, joka vei miut Kuala Besutiin ja sieltä speedboatilla Perhentianille. Lähtö Langkawilta oli taas kerran vaikea. On aina rankkaa sanoa heipat ystäville, kavereille ja tutuille, etenkin kun ei tiedä koska palaa takaisin...

Matka Perhentianille kesti koko yön. Saavuin aamuvarhain Kuala Besutiin, jossa jouduin odottamaan pari tuntia speedboatin lähtöä. Olo oli kuin onkimadolla yli 12 tunnin matkustuksen jälkeen, mutta Perhentian Kecilin (pieni saari) Long beachille saapuessani mieli kirkastui. Niin kaunista!! Suuntasin majataloon, jonka kaveri oli minulle vinkannut ja vastaanotto siellä oli superystävällinen. Majatalon taso oli tosin hurjinta, mitä tähän asti olen kokenut. Asuin dormissa, joka oli hyvin kosteusvaurioitunut ja hyttysiä oli öisin aivan tajuttomasti. Wc:t ja suihkut olivat kehnot myös, mutta kun kaikkeen asennoituu tietylla asenteella ja reissumielellä, ei anna yöpymisolosuhteiden paljon häiritä. 

Long beach, Perhentian Kecil

Maanantai kului saarella lähinnä hengaillen ja matkustuksesta toipuen. Tapasin yllättäen paljon tuttuja, niin turisteja kuin paikallisia, Langkawilta joiden kanssa vietin aikaa paljon. 

Chill out-cafe. Miun vakio aamiaispaikka.

Tiistaina otin aurinkoa ja iltapäivällä kävimme rikkinäisellä lauttalaiturilla. Sinne täytyi ensin kiivetä 15 minuuttia kivistä rinnettä ylös, jotta pääsi tuulimyllylle ja sen jälkeen kavuta rappuset alas laiturille. Laiturilta hypittiin mereen uimaan, pudotusta oli ehkä n. 4 m :) hauskaa! Uimisen jälkeen täytyi vielä kiivetä rappuset takaisin ja suunnistaa Long beachille. Kokonaisuudessaan retki meni kyllä treenistä, mutta oli lystii :)

Rikkinäinen lauttalaituri alhaalla. Näkymä on mäen päältä.



Keskiviikoksi varasin itselleni snorklausretken. Full trip maksoi 50 rm, eli n. 12€. Retki oli kyllä jokaisen pennin arvoinen, sillä vedenalainen maailma oli yksi upeimmista, mitä olen snorklatessani toistaiseksi nähnyt. Etenkin, kun näin kolme kilpikonnaa ja kaksi haita!! Ensimmäistä kertaa elämässä, niiiin siistii!! :):)



Fisherman village - lounastauko ravintolassa snorklailun välissä.

Firsherman village - ranta.

Torstaina suunnitelmissa oli ottaa neljän vene takaisin mantereelle ja suunnata yöbussilla Kuala Lumpuriin, mutta kaverit majatalossa tarjosivatkin kyydin. He olivat tulleet autolla KLstä ja siinä olisi vielä tilaa yhdelle. Enpä arvannut suostuessani, kuinka hulvaton road trip on luvassa. Kannatti! .. vaikka matka Kuala Besutista Kuala Lumpuriin vei 11 tuntia 8 sijaan.. Haha ;)



Yövyin KLssä ja suuntasin puoliltapäivin perjantaina lentokentälle. Miulla oli lento iltapäivästä Phnom Penhiin, Kambotsaan. Nyt yhden yön Phnom Penhin sykkeessä viettäneenä istun kahvilassa ja nautin kiireettömyydestä. Olo on hiukan kipeä, mutta levolla pitäisi selvitä. Kambotsasta tulee oma postauksensa, kunhan alan tekemään asioita, joista on kerrottavaa ;) nyt täytyisi vielä miettiä, mitä teen Kambotsan jälkeen.. Thaimaahan ei vissiin kannata tällä hetkellä oikein mennä sen levottoman tilanteen takia, joten täytyy kehittää jotakin muuta :)

Kiteyttääkseni Perhentianin visiitin. Upea saari, upeita ihmisiä ja snorklaus sekä sukellus kannattaa aivan varmasti! Sinne on mentävä vielä uudelleen joskus! Paratiisi isolla peellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti