sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pirkot kaupungissa

Ylänköjen jälkeen Pirkkojen matka jatkui Kuala Lumpuriin, Malesian pääkaupunkiin. 

Lähettiin köröttelemään bussilla ns. käärmetietä (yli 900 mutkaa) alas ylängöiltä. Matkan "mukavuutta" lisäsi kuskin halu syödä matkan aikana todella pahalle haisevaa durian-hedelmää (jota meijänki vielä pitäisi uskaltaa maistaa). Esim. monissa hostelleissa durianin tuominen sisätiloihin on kokonaan kielletty juurikin sen hajun takia.

Kaupungissa suunnistettiin hostelliin (Sunshine bedz), joka sijaitsi mäkkärin vieressä, h&m:a vastapäätä eli huudeilla :) Vilinää ja vilskettä oli siis riittämiin. Oltiin varattu majotus deluxe dormista ja voidaan kyllä paikkaa suositella KL:iin matkustaville. 

Päivät kaupungissa kuluivat lähinnä ostoskeskuksissa, jotka siis sijaitsivat ihan kotiovella, ihmetellessä ja pyöriessä. Saatiin myös osamme jouluhössötyksestä ko. ostoskeskuksissa sekä touhukkaiden brittinaisten järkkäämillä joulumarkkinoilla, jossa käytiin meidän ihanaa Ainoa moikkaamassa. Tähän asti oon ihan unohtanu, että joulu on tulossa, mutta nyt joulua oli joka puolella. Saatiin jopa "lunta" niskaan yhdessä ostoskeskuksessa :)





Turistinähtävyyksistä käytiin kattomassa Twin Towersit sekä Batu cavesit. 

Batu cavesit sijaitsee siis n.13km KL:sta. Ne ovat valtavan korkeita luonnon muovaamia luolia ja niiden sisällä on hindujen pyhiä temppeleitä. Pientä kuntoiluakin saatiin kun luoliin päästäkseen piti kiivetä 272 rappusta. Vauhtia rappusissa lisäsi apinat, jotka vahtivat kiipeäviä turisteja siinä toivossa että jollakin olisi käsissään jotain, esim. pientä hiukopalaa napattavaksi.






Viiden yön jälkeen oltiinkin jo sit aika valmiita vaihtamaan maisemaa, joten eikun lentokentälle ja suunnaksi Borneo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti